lunes, 30 de marzo de 2015

Les forces armades turques llancen una operació contra el PKK

Font: kurdishquestion.com


 
24 de Març de 2015
Equip de Notícies KQ

L'exèrcit turc ha llançat avui [24 de març] una operació militar dirigida a refugis i magatzems pertanyents al Partit dels Traballadorxs del Kurdistan (PKK), contravenint la bona voluntat mostrada des del costat kurd en proposar una resolució pacífica i política de la qüestió kurda a Turquia.

Equips de soldats turcs van llançar l'ofensiva a l'àrea Mazidagi de la província de Mardin, a Kurdistan del Nord (sud-est de Turquia) amb l'objectiu d'identificar i destruir refugis i magatzems pertanyents al PKK, d'acord amb una declaració de les forces armades.

D'acord amb comentaristes polítics, l'operació està dirigida contra el govern del Partit de Justícia i Desenvolupament (APK) que està enfortint el vot nacionalista en aquesta fase preelectoral. També pot ser una estratègia per a distreure l'atenció de la crisi actual dins de l'APK després de les declaracions negatives del president turc, Erdogán, sobre la declaració conjunta entre l'APK i el Partit Popular Democràtic (HDP) i el Comitè de Monitoratge que s'espera que sigui organitzat per a continuar amb el procés de ressolució de la qüestió kurda.

L'operació té lloc a més després que el líder del PKK, Abdullah Ocalan, digués en el seu missatge de Newroz [NT: Newroz és l'any nou kurd] que la lluita armada contra Turquia s'havia fet “insostenible”.

--------------------------------

24 de Marzo de 2015
Equipo de Noticias KQ

El ejército turco ha lanzado hoy [24 de marzo] una operación militar dirigida a refugios y almacenes pertenecientes al Partido de lxs Trabajadorxs del Kurdistán (PKK), contraviniendo la buena voluntad mostrada desde el lado kurdo al proponer una resolución pacífica y política de la cuestión kurda en Turquía.

Equipos de soldados turcos lanzaron la ofensiva en el área Mazidagi de la provincia de Mardin, en Kurdistán del Norte (sudeste de Turquía) con el objetivo de identificar y destruir refugios y almacenes pertenecientes al PKK, de acuerdo con una declaración de las fuerzas armadas.

De acuerdo con comentaristas políticos, la operación está dirigida contra el gobierno del Partido de Justicia y Desarrollo (APK) que está fortaleciendo el voto nacionalista en esta fase preelectoral. También puede ser una estrategia para distraer la atención de la crisis actual dentro de la APK tras las declaraciones negativas del presidente turco, Erdogán, sobre la declaración conjunta entre la APK y el Partido Popular Democrático (HDP) y el Comité de Monitorización que se espera que sea organizado para continuar con el proceso de resolución de la cuestión kurda.

La operación tiene lugar además después de que el líder del PKK, Abdullah Ocalan, dijera en su mensaje de Newroz [NT: Newroz es el año nuevo kurdo] que la lucha armada contra Turquía se había hecho “insostenible”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario