domingo, 5 de abril de 2015

Crònica de l'acte de presentació del Comité de Solidaritat amb Rojava i el poble Kurd

El passat dia 27 de febrer el Comité de Solidaritat amb Rojava i el poble Kurd - Mallorca es va presentar a l'Ateneu Llibertari SAV-SOV, CGT Mallorca, que va comptar amb l'assistència de 20 persones.

Dies abans de la presentació, el Comité de Solidaritat va realitzar una repartició d'octavetes a la UIB per tal d'informar de l'acte i poder donar a conèixer la situació del Kurdistan així com l'activitat del Comité a totes aquelles persones que se'ns aproparen.

Durant la presentació informàrem que aquest era el primer acte de molts altres futurs que es realitzaran en solidaritat amb el poble kurd a Mallorca, en els que intentarem conscienciar al nostre poble sobre la seva revolució i proporcionar tot tipus d'ajuda material i econòmica possible per al seu desenvolupament.

Després va començar la xerrada informativa, dividida en dues ponències.

La primera ponència va desenvolupar una introducció històrica del Kurdistan, una breu explicació de la seva situació des de que formava part de l'Imperi Otomà fins a la seva actualitat política, en la que es troba geogràficament dividit i sotmès pels estats d'Iran, Iraq, Síria i Turquia. També es va fer un repàs de la història política del PKK i del seu líder Abdullah Ocalan, detingut il·legalment a l'ambaixada de Bèlgica a Estambul i empresonat baix condicions d'absoluta tortura a Turquia des de l'any 1999.

Durant la segona part de la xerrada es van explicar les arrels de l'extremisme islàmic, concretament com neix l'Estat Islàmic, també conegut com ISIS o DAESH per les seves sigles en àrab i en anglès. Segons arxius desclassificats de la CIA per Wikileaks, aquesta organització neix directament de la mà del Mossad, agència d'intel.ligència israeliana a Iraq, l'any 2006 amb la retirada de l'exèrcit nord-americà. La seva intenció és congregar a un mateix punt a extremistes musulmans per a desestabilitzar la regió d'Orient Mitjà i poder justificar el desenvolupament de la seva força militar.

També es va recalcar el paper que juguen a la regió les potències imperialistes de EEUU-UE i Rusia-Xina, a més de tots els països de l'Orient Mitjà, clarament interessats per les reserves de petroli de la regió, especialment Turquia per la seva enemistat històrica amb els kurds. Després es van explicar alguns dels detalls de la revolució social de Rojava, iniciada l'any 2013 amb l'alliberació del Cantó de Kobane de mans del govern reaccionari de Bashar Al Assad, fent èmfasi  en el paper que ha jugat l'apoderament de la dona en gran part gràcies a les forces d'autodefensa de la dona YPJ i del poble YPG que han estat crucials per a la victòria antifeixista a la batalla de Kobane.

A continuació, es va xerrar sobre les brigades internacionalistes anarquistes i comunistes que treballen en la regió, fent referència a l'MLKP (Partit Comunista Marxista-Leninista de Turquia i Kurdistan nord), ja que dos internacionalistes espanyols formen part del seu batalló a Kobane.

Finalment, es va projectar un documental sobre l'heroica resistència kurda a Rojava i es van aclarir tots els dubtes als assistents.

DONEM SUPORT ALA REVOLUCIÓ DE ROJAVA!!

VISCA L'INTERNACIONALISME PROLETARI!

BIJI KURDISTAN!!



En castellano:

El pasado día 27 de febrero el Comité de Solidaridad con Rojava y el pueblo Kurdo - Mallorca se presentó al Ateneo Libertario SAV-SOV, CGT Mallorca, que contó con la asistencia de 20 personas.

Días antes de la presentación, el Comité de Solidaridad realizó una repartición de octavillas a la UIB para informar del acto y poder dar a conocer la situación del Kurdistán así como la actividad del Comité a todas aquellas personas que se nos acercaron.

Durante la presentación informamos que este era el primer acto de otros muchos futuros que se realizarán en solidaridad con el pueblo curdo en Mallorca, en los que intentaremos concienciar en nuestro pueblo sobre su revolución y proporcionar todo tipo de ayuda material y económica posible para su desarrollo.

Después empezó la charla informativa, dividida en dos ponencias.

La primera ponencia desarrolló una introducción histórica del Curdistán, una breve explicación de su situación desde que formaba parte del Imperio Otomano hasta su actualidad política, en la que se encuentra geográficamente dividido y sometido por los estados de Iran, Iraq, Siria y Turquía. También se hizo un repaso de la historia política del PKK y de su líder Abdullah Ocalan, detenido ilegalmente a la embajada de Bélgica a Estambul y encarcelado bajo condiciones de absoluta tortura a Turquia desde el año 1999.

Durante la segunda parte de la charla se explicaron las raíces del extremismo islámico, concretamente como nace el Estado Islámico, también conocido como ISIS o DAESH por sus siglas en árabe y en inglés. Según archivos desclasificados de la CIA por Wikileaks, esta organización nace directamente de la mano del Mossad, agencia de inteligencia israelí en Iraq, en 2006 con la retirada del ejército norteamericano. Su intención es congregar a un mismo punto a extremistas musulmanes para desestabilizar la región de Oriente Medio y poder justificar el desarrollo de su fuerza militar.

También se recalcó el papel que juegan en la región las potencias imperialistas de EEUU-UE y Rusia-China, además de todos los países del Oriente Medio, claramente interesados por las reservas de petróleo de la región, especialmente Turquía por su enemistad histórica con los curdos. Después se explicaron algunos de los detalles de la revolución social de Rojava, iniciada en 2013 con el liberación de Cantón de Kobane de manso del gobierno reaccionario de Bashar Al Assad, haciendo énfasis en el papel que ha jugado el apoderamiento de la mujer en gran parte gracias a las fuerzas de autodefensa de la mujer YPJ y del pueblo YPG que han sido cruciales para la victoria antifascista a la batalla de Kobane.

A continuación, se charló sobre las brigadas internacionalistas anarquistas y comunistas que trabajan en la región, haciendo referencia al MLKP (Partido Comunista Marxista-Leninista de Turquía y Kurdistán norte), puesto que dos internacionalistas españoles forman parte de su batallón a Kobane.

Finalmente, se proyectó un documental sobre la heroica resistencia kurda a Rojava y se aclararon todas las dudas a los asistentes.

APOYEMOS A LA REVOLUCIÓN DE ROJAVA!!

VIVA El INTERNACIONALISMO PROLETARIO!

BIJI KURDISTÁN!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario