lunes, 20 de abril de 2015

[FOTOS] NEWROZ i discurs d'Abdula Ocalan 21/03/15, Amed


La Delegació del CSRPK ha estat a la celebració del NewRoz a Amed (Diyarbakir), capital de Kurdistan Nord. En aquesta festa, realitzada a les afores de la ciutat va congregar a més de 3 milions de persones segons els organitzadors. Aquesta celebració va disposar de concerts, discursos i va reproduir un comunicat especial del líder kurd Abdula Ocalan per a tot el seu poble, transcrit més a baix.

















Discurs d'Abdula Ocalan

A TOT EL NOSTRE POBLE:

Salud el Newroz de tot el nostre poble i amics que prenen part amb la pau, la igualtat, la llibertat i la democràcia.

La crisi causada per les polítiques neoliberals imposades a tota la humanitat pel capitalisme imperialista i els seus despòtics col·laboradors locals pren efectes destructius a la nostra regió i el nostre país. En aquest entorn de crisi, les diferències ètniques i religioses dels nostres pobles i cultures estan desapareixent per les guerres d'identitat i brutals sense sentit. Ni la nostra història ni modernitat, ni la nostra consciència ni els nostres valors polítics poden mantenir-se en silenci i poden desesperar-se contra aquest panorama polític. Per contra, una intervenció urgent és la nostra responsabilitat religiosa, política i moral.

La nostra lluita per la democràcia, la llibertat i la fraternitat i la pau honorable dels pobles del nostre país es troba en una etapa crítica. Aquesta lluita del nostre moviment durant 40 anys que ha estat dolorosa no va arribar a res però ara està en l'etapa que no pot mantenir-se en la mateixa línia. La Història i el nostre poble exigeixen una solució democràtica i la pau, que és pròpia per a l'esperit del nostre temps. Ens enfrontem amb la missió d'iniciar un nou procés sobre la base dels 10 articles que es declaren oficialment en la històrica Dolmabahçe Sarayı.

Amb l'acord sobre els principis en virtut de la declaració, veig històric i necessari celebrar un congrés per detendre la lluita armada realitzada pel PKK contra la República turca des de gairebé 40 anys i determinar estratègies i tàctiques polítiques i socials que siguin adequades per al nou període. Espero que l'acord principal s'aconsegueixi en el menor temps i després de la formació de la comissió de la veritat i la reconciliació integrada per parlamentaris i membres de delegació de monitoratge, podem realitzar aquest congrés. El nou període comença llavors amb aquest congrés. En aquesta nova etapa estem entrant en un nou procés en la República de Turquia sobre la base de la ciutadania constitucional lliures i iguals com una societat democràtica amb identitats democràtiques que viuen junts en pau i fraternitat. D'aquesta manera superar els 90 anys de la República que estan plens de conflictes, estem caminat a un futur amb la teixida pau real i criteris democràtics universals. La veritable història de Newroz és per saludar d'aquest procés en la presència dels seus. No obstant això, els fets correctes que tenen raó per al nostre país i el nostre poble han del mateix temps ser vàlids per a la nostra regió, que és completament sagrada. La realitat de l'imperialisme capitalista en els darrers dos-cents anys, en general, especialment en els últims cent anys és la següent: Sobre la base del nacionalisme de l'Estat nació, les identitats ètniques i religioses s'han establert unes contra altres; em referesc a la política de dividir i governar que ha estat en vigor fins ara!

Hem de saber que, l'última brutalitat de les potències imperialistes que no renuncien a les seves ambicions a l'Orient Mitjà surt a la imatge de l'ISIS. Aquesta organització força el significat de la brutalitat, sacrificats els pobles kurds, turcomans, àrabs, yezidís, assiris, així com les dones i els nens.

Mes, és el dia d'acabar aquesta història brutal i desastrosa i transformar-la en una de fraternitat i la democràcia, que és adequada per al nostre veritable passat.

Segons el meu entendre, és necessari passar a la vida comuna amb identitats democràtiques obertes a través de la política democràtica, superant els Estats nació que són causats per la confrontació, l'esgotament, el funest nacionalisme. Per a això faig una crida als Estats nació per dur a terme el nou tipus de servitud democràtica i amb les polítiques democràtiques i de nou una crida als Estats nació per construir una nova llar democràtica i col·lectiu d'Orient Mitjà en sí mateix. A més faig una crida a les dones i els joves que copegen les ales de la llibertat, i als qui són la immensa majoria de la nostra societat a prendre part de l'activitat i a tenir èxit en els camps econòmics, social, polític i de seguretat del proper període. A més, salutació a la resistència i la victòria de Kobanê que té un gran significat per a la nostra regió i també per al món internacional. Sobre aquesta base estic saludant l'«Ànima d'Işem» que ha millorat com una espècie de símbol de la nova història.

Les avaluacions que he fet anteriorment són una trucada preciosa per a una reconstrucció social, la revisió i la restauració de la nostra història i dels nostres dies.

Una vegada més, salutació a aquest històric Newroz vostre i de tots els pobles del món.

Visca Newroz!
Visca la fraternitat dels Pobles!

Abdullah Öcalan
Presó Imrali
21 de març del 2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario