martes, 28 de abril de 2015

L'Estat turc obstrueix l'ajuda humanitària a la gent de Kobanê



ANF ​​- News Desk


L'Estat turc ha impedit que l'ajuda humanitària enviada des de Dinamarca arribi a les persones de Kobanê que estan a Suruç. El portaveu de l'associació “Kobanê Støttefond”, Daniel Madsen, ha dit que un camió d'ajuda humanitària compost per roba, sabates, matalassos i joguines es manté a l'espera en les duanes turques, més concretament a la frontera de Bulgària amb Turquia. Ha agregat que l'Estat turc està actuant d'una manera hostil cap a la gent de Kobanê.

L'associació danesa “Kobanê Støttefond”, juntament amb el regidor de la ciutat de Furesø, Deniz Celal Kılıç, va enviar un camió d'ajuda humanitària per a la gent de Kobanê que actualment roman en el districte d'Urfa, a Suruç. El camió està retingut a la duana i no se li va permetre entrar al país.

El portaveu de l'associació “Kobanê Støttefond”, Daniel Madsen, ha dit que l'ajuda encara no ha arribat a les persones, ja que l'Estat turc ho impedeix. A això ha agregat que el motiu d'aquest impediment és un intent de l'Estat turc de polititzar el tema, malgrat haver completat els controls necessaris a la duana i d'haver confirmat l'ajuda, que consistia únicament en els articles esmentats. Madsen ha dit que les autoritats turques van exigir que se'ls lliurés l'ajuda a ells, en lloc de permetre l'arribada del camió a Suruç.

Madsen ha demanat al Ministeri d'Afers exteriors de Dinamarca que parli amb les autoritats turques perquè deixin que el camió arribi a Suruç, i ha afegit que altres 5 camions provinents d'Europa que transportaven ajuda per a la gent dels campaments de Suruç, també estan retinguts a la duana de la frontera turcobúlgara.

Madsen ha dit que no és fàcil per a ells entendre l'actitud hostil de l'Estat turc cap als kurds desplaçats i ha subratllat que fins i tot l'Estat turc no permet que la Creu Roja, que és una organització d'ajuda humanitària internacional, vagi fins a Kobanê per a lliurar ajuda.

El portaveu de l'associació “Kobanê Støttefond”, Daniel Madsen, ha demanat a la comunitat internacional que intervingui i mostri la seva solidaritat amb el poble kurd, el qual viu un moment difícil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario