miércoles, 22 de abril de 2015

25 presos polítics executats a Iran les últimes dues setmanes


Iran continua cometent crims dins del seu territori mentre els poders internacionals negocien amb el règim iranià el seu programa nuclear. Iran ha executat a 25 activistes des de l'inici d'Abril.

Les execucions a Iran es van reduir breument després de les fortes crítiques del delegat de les Nacions Unides Ahmed Şahin i Amnistia Internacional, però es van incrementar de nou després de l'acord amb els poders internacionals en relació al seu programa nuclear.

El passat dia 13, famílies dels presos polítics es van concentrar enfront de la presó de Kerec per evitar que els seus familiars fossin penjats. Va haver-hi prop de 200 persones enfront de la presó. D'imprevist, una dona que es trobava en la concentració va començar a cridar: “Els han penjat!”, aquesta ha estat la primera execució en massa perpetrada des de l'acord aconseguit el passat 2 d'abril en Lausanne.

Les autoritats de la presó li van dir a les famílies que l'ordre va venir des de adalt, al mateix temps l'oposició iraniana informava mitjançant els mitjans oficials d'aquesta execució.

40 presoners més anaven a ser penjats en aquest dia en altres presons iranís, no obstant això no es poden conèixer detalls fins que aquestes es duen a terme.

S'ha informat que 25 persones han estat executades a Iran des de l'inici d'abril. Iran ha dut a terme moltes unes altres al febrer, penjant almenys a 98 persones d'acord a les fonts de l'oposició.

Des de l'inici de l'any s'han reportat 260 execucions a Iran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario