lunes, 16 de febrero de 2015

Comencen les tasques de reconstrucció de Kobanê amb el 80% de la ciutat destruïda

El co-president del cantó de Kobanê, Anwar Muslim, ha anunciat que el 80% dels edificis en la ciutat Kobanê han sigut destruïts per les ofensives de l'Estat Islàmic (IS). La destrucció ha afectat a cada part de la vida a la ciutat.

"Després que els equips d'enginyeria netegen la ciutat de les bombes plantades per l'ISIS, els residents de Kobanê poden tornar, però abans també hem de treure tots els cadàvers que queden sota edificis destrossats."

"Com a primer pas, es permetrà tornar a la gent jove a Kobanê amb la finalitat d'atendre els seus negocis i les seves obligacions en l'exèrcit i les oficines governamentals. Ells seran necessaris per a reconstruir la ciutat i aplanar el camí perquè els altres residents puguin tornar a les seves llars".

Respecte a la reconstrucció, van anunciar: "Hem format un consell d'especialistes en reconstrucció que farà la recerca sobre la destrucció de Kobanê per a traçar un pla i un disseny apropiat que durà a terme la reconstrucció de la ciutat. La junta també ha contactat amb diverses organitzacions per a demanar ajuda en la reconstrucció de la ciutat."

"Qualsevol organització de drets humans, de caritat o de solidaritat internacional que estigui disposada a participar en la reconstrucció de Kobanê, ha de posar-se en contacte amb la Junta de Reconstrucció de la ciutat", va afegir Muslim.

Va remarcar també que la Junta de Reconstrucció de Kobanê és l'única organització autoritzada en aquesta qüestió.

També va convidar a tots els països i organitzacions humanitàries i internacionals a ajudar la gent de Kobanê perquè puguin tornar a les seves cases. "Aquesta ciutat ha defensat la humanitat contra l'organització terrorista més cruel en el món", va afegir Muslim. "Hem de proporcionar ajuda humanitària i infraestructures per als residents de Kobanê". A banda de la fam, també han patit el desplaçament de les seves cases indefinidament, per la qual cosa hem d'ajudar-los a tornar a casa."

Kobanê va resistir els atacs intensius de l'Estat Islàmic durant 134 dies; uns enfrontaments que han destruït la majoria dels edificis i les instal·lacions de la ciutat.

Informació estreta d'un article publicat a BasNews, traduït al castellà per a facilitar la seua difusió.

Per a més informació sobre la reconstrucció de Kobanê podeu consultar la pàgina web: http://helpkobane.com






En castellano:

Empiezan las tareas de la reconstrucción de Kobane con el 80% de la ciudad destruida

El co-presidente del cantón de kobane, Anwar Muslim, ha anunciado que el 80% de los edificios en la ciudad Kobane han sido destruidos por las ofensivas del Estado Islámico (IS). La destrucción ha afectado a cada parte de la vida.
“Tras limpiar la ciudad de las bombas por plantado ISIS por parte de los equipos de ingeniería, los residentes de Kobane pueden regresar, pero antes también tenemos que eliminar todos los cadáveres que quedan debajo de edificios destrozados.”
“Como primer paso, se permitirá regresar a la gente joven a Kobane con el fin de atender a sus negocios y sus deberes en el ejército y las oficinas gubernamentales. Ellos serán necesarios para reconstruir la ciudad y allanar el camino para que otros residentes pueden regresar a sus hogares “.

Respecto a la reconstrucción, anunciaron: “Hemos formado un consejo de especialistas en reconstrucción que va a hacer la investigación sobre la destrucción de Kobane, para trazar plan y un diseño apropiado para llevar a cabo la reconstrucción de la ciudad. La junta también ha contactado con diversas organizaciones para pedir ayuda en la reconstrucción de la ciudad.”
“Cualquier organización de derechos humanos, de caridad o de solidaridad internacional que está dispuesto a participar en la reconstrucción de Kobani, debe ponerse en contacto con la Junta de Reconstrucción de Kobani”, añadió Muslim.
Remarcó también que la Junta de Reconstrucción de Kobani es la única organización autorizada en el presente asunto.

También invitó a todos los países y organizaciones humanitarias e internacionales a ayudar a la gente de Kobane para que puedan vuelver a sus casas. “Esta ciudad ha defendido la humanidad contra la organización terrorista más cruel en el mundo” añadió Muslim “Tenemos que proporcionar ayuda humanitaria e infraestructuras para los residentes de Kobane. A demás del hambre, han sufrido el desplazamiento de sus hogares por un largo tiempo, por lo que debemos ayudarles a volver a casa. ”
Kobane resistió los ataques intensivos del estado islámico durante 133 días, enfrentamientos que han destruido la mayoría de los edificios y las instalacionesde la ciudad.

Información extraida de un artículo publicado en BasNews, traducido al castellano para facilitar su difusión.

Para más información sobre la reconstrucción de kobane podéis consultar la página web http://helpkobane.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario