lunes, 11 de mayo de 2015

Més de 600 nens han mort per negligència a Turquia el passat 2014




La Gündem Children’s Association ha denunciat que durant 2014 almenys 627 nens van morir a Turquia i Kurdistan nord en accidents evitables. L'Associació pels Drets Humans (ADH) ha anunciat un total de 122 nens en els tres primers mesos de 2015.

La Gündrem Children’s Association ha publicat el seu informe del 2014 a la seu d'una agència de premsa.
El portaveu, Ezgi Koman, ha dit que almenys 627 nens van morir en 2014.

L'estat ha matat a 38 nens.

Koman ha afirmat també que aquests nens van morir en el camí al col·legi, veient la televisió, al carrer, en accidents de trànsit, rebent tractament mèdic i fugint del conflicte a la frontera.
Koman ha afegit que vuit d'aquests nens van morir com a resultat de la violència policial, altres dues en assassinats extra-judicials i altres dos estant baix custòdia.

“Les autoritats han fallat en prendre precaucions i com a resultat 589 nens han mort”

El portaveu ha reportat que 589 d'aquests 627 nens van morir com a resultat d'una negligència.

La ADH ha informat al seu torn que dels 122 nens que han mort en els tres primers mesos de 2015, tretze es van suïcidar. L'associació ha registrat també que 640 nens van ser ferits com a resultat de la violència policial enfront de l'agitació social, així com 250 arrests a menors d'edat i 18 d'ells llocs sota custòdia. 872 nens van ser anotats pel Ministeri Nacional d'Educació com a “potencials infractors”. D'altra banda hi ha hagut també prop de 100 casos d'abús sexual i violació en institucions de l'estat com a presons, escoles i residències.

La ADH ha centrat a més l'atenció en la importància que els nens puguin tenir el dret a rebre la seva educació en la llengua materna i ha criticat la continuïtat de l'obligació per part del govern d'impartir classes religioses a les escoles, malgrat les sentències dels tribunals internacionals de drets humans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario